Tips inför resan

Vem älskar inte att resa? Vi människor är nyfikna och vill upptäcka. Det ger dig fler erfarenheter och man får på köpet både kunskap och nya livsperspektiv.

Oavsett resmål kan det vara bra att vara väl förberedd. Om du vill få ut det bästa av din resa kommer därför nedan en del smarta tips som kan vara klokt att lägga på minnet. Dessa tips kommer från Expressen och de har fler hjälpsamma tips än vad vi tar upp nedan.

Viktigast är förstås att i god tid kontrollera att alla resehandlingar är giltiga. Reser du utanför Europa måste du ofta ha åtminstone sex månader kvar på passets giltighetstid för att få visum vid inresa. Efter klockan tre på tisdagar är också de flesta flygbiljetter billigare då många flygbolag sänker sina priser då för att kunna konkurrera med lågprisbolagen.

Tänk på att scanna eller fotografera dina viktiga dokument som pass, ID, andra resehandlingar och självklart biljetterna. Gör det innan du reser och ha dem på din mobiltelefon eller i din surfplatta för lättillgänglighetens skull.

Börja med att söka runt på internet efter information om platsen dit du ska. Ladda till exempel ned kartor som du kan spara på din mobil och kan se på flygplanet även när du har mobilen i flygläge. Då kan du planera exempelvis hur du tar dig till hotellet i lugn och ro och behöver inte känna dig så vilse när du landar. Och när du väl är på flyget – välj sätena som är belägna närmast vingarna om du är nervös när du flyger. Varför? Jo, där känns turbulens inte lika starkt.

För dig som röker och ska på långflygning finns det numera en smart lösning, nämligen e-cigaretter. E-cigaretterna har blivit enormt efterfrågade och de främsta fördelarna med dem är att du under resan kan röka i stort sett var som helst eftersom e-cigaretterna inte producerar någon rök. Du kan faktiskt röka e-cigaretter på flygplatser, på tåg, på buss eller på andra offentliga platser och transportmedel. Du behöver inte trängas i rökrummet eller vänta tills du kliver av planet i Auckland innan du kan få din nikotinkick.

Vad gäller din packning är det smart att rulla dina kläder istället för att vika dem, du sparar plats i resväskan och de slipper bli skrynkliga. Gå igenom din packning flera gånger och ta endast med det nödvändigaste. Kolla vad det ska bli för väder på platsen du ska besöka och packa ner viktiga ägodelar i ditt handbagage. Luta dig tillbaka i sätet och ha en trevlig resa!

Hitta din drömresa här!

Arkiv

Kategorier