Sportresor


Det är inte alla som reser för att slappna av. Somliga reser specifikt med fartfyllda aktiviteter i åtanke. Här tipsar vi om några spännande sporter man kan testa på om man gillar att hålla sig aktiv under sina resor.

Skidresa till Alperna

Det kanske är lite tidigt just nu att tänka på en skidsemester, men för den inbitne åkaren finns alltid drömmarna om snö och backar i bakhuvudet. Alperna är helt klart en av de mest populära destinationerna när det kommer till skidåkning och det finns många olika orter att välja mellan då bergskedjan löper genom åtta olika länder. Som oftast så är det också mycket snösäkert i dessa områden så man behöver inte vara orolig för att det inte finns snö att åka på.

Downhill i Alperna

Gillar man utförsåkning och vill prova på det andra perioder än vintern är downhill helt klart något man bör titta närmare på. Igen kommer vi tillbaka till alperna av samma anledning som ovan. Bergen erbjuder helt enkelt så många olika möjligheter till häftiga backar och här kan man hitta utmaningar i alla olika svårighetsgrader. Här gäller det att veta vad man håller på med. Det kanske inte är något som passar dig som är nybörjare. Några års åkning i de Svenska fjällen innan du antar utmaningen i Alperna.

Paddla kajak i Alaska

Att paddla kajak kan vara allt från en lugn fridfull upplevelse till ett adrenalinpumpande äventyr. Allt beror på var och när man väljer att resa. Alaska är en favoritdestination för många som gillar att ge sig ut på vattnet i kajak. Medan smältvattnet fortfarande forsar är detta en utmaning som kräver en hel del erfarenhet och styrka. Det finns flera riktigt kraftiga utmaningar i Alaska som man kan ge sig på om man har modet och kunskapen. Även här så kanske man inte ger sig på detta om man inte har erfarenhet av kajakpaddling i kraftiga forsar.

Hitta din drömresa här!

Arkiv

Kategorier