Sportcharter

Ordet charterresa är i Sverige utan tvivel mest förknippat med solsemestrar där du betalar resan och sedan i princip har allting ordnat från flygstolen till solstolen. Men vad många kanske inte vet, är att charter egentligen betyder att det handlar om en organiserad resa och inte en resa som sker till exempel i linjetrafik. Så det är inte bara sol och bad det handlar om. Här ska du hursomhelst få tips på ett par härliga sportcharterresor.

Det är sportrese- och eventarrangören GO Sport Travel som erbjuder dessa härliga resor medelst upplevelser. GO Sport erbjuder flertalet olika sportresor men det man är allra vassast på är fotbollsresor och formel 1 resor.

Revierderbyt | Borussia Dortmund – Schalke 04 |

Matcherna mellan de två tyska lagen Borussia Dortmund och Schalke 04 är ett av det allra häftigaste fotbollsderbyn du kan se. På GO Sport kan du hitta en paketresa till derbyt. Följ denna länk och klicka på Bundesliga så hittar du det en bit ner.

Rivaliteten mellan lagen vars arenor ligger blott tre mil ifrån varandra, har pågått i snart 100 år och tänker du att du sett rivalitet förr, så som här i Sverige mellan Stockholmsklubbarna, då har du inte sett mycket i jämförelse. Besöker du detta derby som neutral åskådare, då kommer du garanterat att slitas mellan att beskåda själva matchen och supportrarnas fantastiska stöd. På Dortmunds hemmaarena Westfalenstadion, eller Signal Iduna Park som den egentligen heter nuförtiden, hittar du Europas största ståplatsläktare, kallad ”den gula väggen”, där mer än 25 000 gulklädda Dortmundsupportrar håller låda. En mycket bra dokumentär om detta derby kan du hitta på Aftonbladet.se. Det är Sportbladets Marcus Leifby som gjort en dokumentärserie om Europas största fotbollsderbyn. Mycket sevärt, ta en titt här.

Formel 1 på Monza – Italiens Grand Prix

Formel 1 är troligtvis världens häftigaste motorsport att titta på. Just ovan nämnda Italiens Grand Prix på den kanske mest klassiska formel 1-banan Autodromo Nazionale Monza,  är kanske också den häftigaste upplevelsen du kan få som publik till en motorsporttävling. Loppet körs vanligen i början av September inför närmare 115 000 besökare. Har du bensin i blodet så måste du ta tillfället i akt att åka dit. Här hos GO Sport kan du läsa mer. Scrolla ned några rader så hittar du Italiens GP.

Hitta din drömresa här!

Arkiv

Kategorier