Skönhet under charterresan

En charterresa, även om den bara är under en vecka eller två, kan lämna märken på din kropp som du hellre vill slippa. Du måste korrigera din skönhetsrutin innan du åker iväg på charter.

Solskydd

Du behöver använda dig av starkt solskydd för att vara säker på stranden. Du kommer ändå kunna få en fin solbränna men ser också till att du inte drabbas av melanom eller brännskador. Solen är som starkast mitt på dagen, det är då du ska uppsöka skuggan istället. Sola på tidiga mornar och eftermiddagar istället, då är det farliga uv-ljuset mindre skadligt. Tänk på att ju närmare du är ekvatorn, desto starkare är solen och ju mer behöver du skydda dig. Täck över kroppen med kläder under dagarna, där du inte har kläder ska du ha solskyddsfaktor 30 för bästa skydd.

Skydda hår och löshår

Om du har syntetiskt löshår ska du vara försiktig hur du behandlar det. Det kan vara så att håret bleks eller förstörs av klorinet i poolen. Om du har äkta löshår är så klart bättre kvalité och det ser ut som ditt eget. Dock är klorin inte bra för hår överhuvudtaget så du kan gärna ta ut löshåret innan du badar, om möjligt. Använd solhatt under dagarna för att skydda ditt riktiga hår och löshåret. Hår som utsätts för mycket sol och vatten behöver ännu mer fukt för att återhämta sig. Ta med en inpackningskräm på resan och behandla håret medan du är där. Håret slits också att saltvattnet, om du verkligen vill skydda håret rekommenderar vi att du köper en badmössa som du kan gömma håret i under badstunderna.

 

 

Hitta din drömresa här!

Arkiv

Kategorier