Skidsemester

slalom

Vintern kommer och med det är det även dags att ta fram skidorna och allt som hör där till. Det är dags att planera årets skidsemester.

Prylarna

Oavsett var man reser i världen så krävs det att man är rätt utrustad. Först och främst så krävs det att man är klädd rätt. Välj alternativ som är anpassade till det väder du förväntar dig i orten och som kanske även passar utanför skidbacken.

När det gäller val av skidor så beror det självklart på vad man vill åka. Om det är första gången och man vill testa på utförsåkning så brukar det inte vara några som helst problem att hyra utrustning på plats. På så sätt behöver man inte vara orolig över att äga utrustning som inte kommer till användning om intresset inte håller i sig.

Sverige

De svenska fjällen är fyllda av skidorter där de mest kända kanske är Åre, Sälen, Vemdalen och Idre. Utöver det så har väldigt många orter i Norrland skidbackar även om det inte är dess främsta dragningspunkt. På sajten slalombackar.nu listas hela 209 olika backar i Sverige. Den backen längst söder ut i Sverige är där Orebackens skidanläggning i Sjöbo, Skåne.

Utomlands

Vill man resa lite längre så finns det självklart även många fina skidorter även utomlands. De kanske mest kända hittar vi i alperna, bergskedjan som sträcker sig genom Centraleuropa. Utbudet av skidorter är här mycket stort i många olika länder och kulturer. Valet kan därför göras helt baserat på vilka behov och önskningar man själv har av resan. För den som är ute efter sol så kan franska Serre Chevalier vara det rätta valet. Då det dessutom bara är tre timmar från medelhavet så kan det dessutom utan problem kombineras med några dagar på den franska Rivieran.

Hitta din drömresa här!

Arkiv

Kategorier