Resa till USA – tips

Drömmen om Amerika är för många i högsta grad levande och har man möjlighet att åka till det stora landet i väster skall man definitivt ta chansen att göra det då det där finns otroligt mycket att både se och göra.

En stad som alla borde besöka åtminstone en gång i livet är förstås New York. I ”det stora äpplet” finns otaliga saker att både se och göra i form av museer, shopping och dylikt. Att bara gå runt och strosa i Central Park är en mycket angenäm upplevelse.

Utöver New York finns även en rad andra spännande städer i USA, som bland annat Los Angeles och San Francisco på västkusten, spelstaden Las Vegas, Chicago, Boston samt huvudstaden Washington.

Många tror kanske att USA mest handlar om storstäder, men faktum är att landet även bjuder på mycket natur, bland annat i form av härliga nationalparker som Yellowstone Park, vidsträckta fjäll och så givetvis underbara kuststräckor framför allt i form av den amerikanska västkusten.

Ska man resa till USA är det viktigt att man fyller det så kallade ESTA, som är ett elektroniskt inresetillstånd. Senast 72 timmar innan man reser ska ESTA vara ifyllt, dock är ett bra tips att göra det i god tid innan avresa.

Hitta din drömresa här!

Arkiv

Kategorier