Res lite billigare

Att resa kan ju som bekant kosta en slant. Och medan somliga menar att om det ska smaka så får det kosta, finns det faktiskt sätt att få en bra resa utan att det ska kosta skjortan.

Flexibel med resmålet

Ett av de absolut största faktorerna när det kommer till priset är faktiskt att inte ha ett bestämt resmål i huvudet innan man börjar leta. Om man bara vill ut och resa kan man komma väldigt långt med att söka runt vilka destinationer som är billiga just nu. En sajt som Avionero visar upp vilket det billigaste priset är för olika destinationer. På så sätt kan man snabbt kolla runt bland olika platser man skulle vilja resa till och se vilken som är billigast det datum man planerar att resa.

Undvik turistsäsongen

Om det är något som alltid trissar upp priserna både allt från biljett till boende är det helt klart när en destination har en tydlig turistsäsong. Nu kan ju argumenten göras att det finns en turistsäsong av en bra anledning, som värme och väder, men det finns många platser som kan erbjuda allt man vill uppleva utanför denna säsong också.

Leta bra växelkurser

Den svenska kronan är en förhållandevis ganska stark valuta. Genom att titta på växelkurserna i olika länder kan man se var man får riktigt bra värde för en krona. Detta blir ju på sätt och vis en annan aspekt av den översta punkten, men det är fortfarande värt att tänka på separat från denna.

Undvik att bo centralt

Boende blir ett större och större del av resans utgift ju längre man väljer att vara kvar innan hemresan. Många börjar titta på väldigt centrala boenden just för att det är praktiskt till mycket. Men att bo i en förort eller mindre central del av en stad kan spara in en hel del över en vecka eller längre resa. Se dock bara till att det finns bra kollektivtrafik eller att det inte är allt för dyrt med taxi för att det ska vara värt det.

Hitta din drömresa här!

Arkiv

Kategorier