Konceptresor

sh_travel_world_international_249702325

Vi lever i ett samhälle där inte bara arbetet tar tid utan familjetiden måste schemaläggas för att barnens träningar och tvätten ska hinnas med. Så här ser det inte ut hos alla, men har blivit ett levnadssätt för många. Även när det gäller resor har vi allt mer börjat att få med saker som vi borde ha gjort och lägger tid på upplevelser i kombination med avslappning.

Konceptresor har vuxit sig stort och det finns ett bra underlag bland resenärer. Många som vill uppleva storstaden passar även på att se fotboll eller uppleva musikaler eller konserter på orten, på samma gång. Du kan boka hela resan hos arrangörer för dessa resor. Långkörare som Les Misérables och The Phantom of the Opera är mycket sevärda, liksom att få uppleva konserter med stjärnor som till exempel Beyonce eller Rod Stewart.

En allt mer växande typ av resa är golfresan. För att åka och spela golf har du resemål både när och fjärran. Spanien har till exempel golfbanor på Mallorca och i Barcelona och varför inte ta en resa till Portugal. På de varmare breddgraderna hittar du länder som Thailand, Förenade Arabemiraterna och Dominikanska Republiken till exempel. Du kan boka resan över en weekend eller på flera veckor.

Åker du på en mat och vin resa, kan resan hel fyllas utav provningar av tryffel, choklad, vin, lufttorkad skinka, olivoljor, ostar och grappa. Dessa resor kan ta dig till Sardinien, Colombia eller Mauritius som exempel. Vid Alpernas fot i nordvästra Italien hittar du Piemento. En region med gott vin och bra mat. Du kan komma med på en resa där du gör en vinvandring i Barbaresco och Barolo.

Hitta din drömresa här!

Arkiv

Kategorier