Gifta sig utomlands

Många drömmer nog om att gifta sig utomlands av olika anledningar. Kanske vill man gifta sig på en vacker exotisk strand någonstans i Söderhavet eller så vill man kanske slippa ha ett stort traditionellt bröllop på hemmaplan, som i vissa fall både kan innebära en hel del arbete och bli väldigt kostsamt.

Gifta sig utomlands

För de som verkligen vill att bröllopet utomlands ska bli något speciellt finns det reseföretag- och byråer som specialiserat sig på just detta, vare sig man bara vill vara två eller medta släkt och vänner. Flera av dessa erbjuder riktiga paradisbröllop i Karibien. Dessutom erbjuds även smekmånadsresor för de som är intresserade av det. Ett företag vi hittat är Swetours, de erbjuder speciella bröllopsresor till Costa Rica. Swetours är specialiserade på resor till Costa Rica och de kan sätta ihop en härlig resa med de sevärdheter och attraktioner du vill ha i samband med ert bröllop.  Här får du verkligen uppleva ett sagobröllop på kritvita stränder med havet som bakgrund. Är du intresserad av de resor Swetours erbjuder, kolla vidare här.

Att tänka på

Att tänka på innan resan

  • Vad som gäller för bröllop varierar från land till land, men generellt kan man säga att om det landet man gifter sig i och dess lokala myndigheter har auktoriserat vigselförrättaren enligt lagen som gäller i landet är bröllopet giltigt även i Sverige.
  • När man gifter sig är det viktigt att få ett vigselbevis utfärdat på plats, för att man sedan i Sverige ska kunna visa upp detta för Skattemyndigheten i samband med registrering.
  • Det går även bra att gifta sig hos Svenska kyrkan som finns i ett antal länder runt om i världen. Då krävs att man medtar pass, samt intyg om så kallad hindersprövning och vigsel, vilket beställs via Skatteverket.
  • Även ett antal ambassader runt om i världen utfärdar vigslar, då gäller dessutom svensk lag. Vilka ambassader som utför vigslar går att läsa på Regeringskansliets hemsida.

Skatteverket har en bra sida där de förklarar vad som gäller om du ska gifta dig utomlands, du hittar den här.

 

Hitta din drömresa här!

Arkiv

Kategorier