Costa Rica

Costa Rica resort

Costa Rica förknippas med vackra ständer, berg, vulkaner, vattenfall och förtrollande regnskog. Republiken som ligger i Centralamerika gränsar till både Nicaragua och Panama och har både Stilla havet och Karibiska havet på varsin sida.

Naturen är bland den mest storslagna i hela världen och ett riktigt drömparadis väl värt ett besök. Vad sägs om att vandra längs floden Rio Savegre med dess magiska forsar och omgivande lummig grönska? Eller varför inte uppleva bergsluften i Monteverde för att kontrastera strandlivet? Förutom oskyldiga bergskedjor så finns även mängder av vulkaner i landet.

Ungefär 90 km från San José finns den aktiva vulkanen Arenal som senast hade utbrott 2010. Vulkanen omges av vacker natur och i närheten finns möjlighet till övernattning för den som exempelvis är intresserad av friluftsvandring. Längs Arenals västra sida rinner en konstant ström av lava.

I Hacienda Baru på västkusten kan man vandra i naturen på markerade stigar. Det finns goda chanser att se ovanliga djur. På kort avstånd därifrån ligger Uvita som är en känd utgångspunkt för både val- och delfinskådning. Hyr en egen båt och passa även på att snorkla under utflykten.

Costa Ricas huvudstad San José som ligger 1170 meter över havet omges av sagolika berg. I staden finns populära sevärdheter som Costa Ricas Nationalteater och Nationalmuseum. På Nationalteatern hålls det ständigt högkvalitativa teaterföreställningar, och dessutom anses byggnaden vara en av de vackraste i San José. Ett besök på nationalmuseumet ger en historisk inblick i den förcolumbianska tiden. På museet finns mängder av artefakter bevarade. Museet fokuserar även på kolonialperioden och bland annat finns det kanoner att beskåda.

Vill man resa till Costa Rica och få ut det mesta av sina dagar i det härliga landet, då är det att föredra att man kontaktar en researrangör som har kunskap om, och erfarenhet av Costa Rica. Vi på Billiga Charterresor rekommenderar reseshopen.se, som har mångårig erfarenhet och kan skräddarsy utflykter och annat du är intresserad av.

Många reser till Costa Rica för att uppleva de vackra stränderna och naturen, men passa även på att prova på aktiviteter som forsränning, dykning, mountainbike och djuphavsfiske m.m. Det kommer garanterat att krydda tillvaron när du besöker detta fantasiska land vid de två haven.

Hitta din drömresa här!

Arkiv

Kategorier