Charterresa

Charter-resort

En charterresa är en resa som arrangeras med hjälp av ett resebolag eller ett charterbolag som det också kan kallas. Det innebär färdigställda resor som du kan välja mellan, det är bestämda flyg och hotell i en kombination som du oftast inte kan ändra.

Charterresor erbjuds till de flesta ställena men inte till alla hotell och inte genom alla flygbolag. Det brukar även ofta finnas reseguider på plats, i det landet eller stället du ska till. Guiderna kan hjälpa dig om det är något du söker eller undrar. Det är också vanligt att dessa resebolagen erbjuder utflykter, det kostar då extra. Fördelen med denna sortens utflykter jämfört med de som erbjuds av de som bor där är att du kan lita på dem mer. Ifall det skulle vara något fel på utflykten kan du klaga hemma eller kräva pengarna tillbaka, vilket kan vara svårt om det är i utlandet.

Fördelen med charterresor är att du vet att du får en bra resa, förutsatt att resebolaget är bra. Resebolagen sätter sina egna betyg på hotell och väder med mera, därför är det lättare för dem att anpassa resan efter dina förfrågningar. Det kan annars vara svårt att veta precis vad du får för pengarna när du bokar allting på egen hand utan hjälp av resebolag. När du hittar ett resebolag som du gillar kan du veta att det går att lita på deras omdöme. Nackdelen är om resebolaget är dåligt, eftersom då kan du inte lita på dem, då är det bättre att prova en annan resebyrå. Det är klart att alla hotell och flyg du får genom resebolagen kan vara perfekta, men det kanske är värt att prova ett annat om det inte fungerade så bra första gången.

Skillnaden mellan en charterresa och en paketresa är att en charterresa arrangeras av ett resebolag och alltid innebär åtminstone transport och boende. En paketresa innebär alltid åtminstone två delar, oftast transport och boende. Det kan också vara att transporten är betald men inte boendet, och istället ingår något evenemang, till exempel en fotbollsmatch. Vanligtvis ingår både boende och transport, och ibland också ytterligare delar.

Hitta din drömresa här!

Arkiv

Kategorier