Att resa med barn

Det kan vara speciellt att resa med barn. Speciellt om man ska flyga och det är en lång flygresa. Det gäller att vara väl förberedd både som förälder och som barn. Försök förbereda barnet på vad som kommer att hända om de inte har flugit tidigare och kanske inte på en lång charterresa. Det är ett fantastiskt äventyr för ett barn att få flyga och för att ni ska få det så bra som möjligt så gäller det att vara väl förberedd.

En avslappnad flygresa

Det är alltid mest spännande när flyget ska lyfta och landa. När man väl är uppe i luften så kanske barnet kan försöka sova en stund. Speciellt om det är en lång flygresa. Se till att skaffa öronproppar anpassade för barn som hjälper att tryckutjämna och ljuddämpande. Du hittar dessa online om du inte redan köpt dessa hörselskydd. Om det är en flygresa på ett par timmar så kanske barnet kan sova några av dessa och vara utvilad när ni landar. Det är bra om det blir en avslappnad flygresa både för barnet och er föräldrar.

Packa med rätt saker

Barnen känner av er stress så försök att vara lugn och sansad. Ge barnen den information som kan vara bra för de att veta. Barn förstår betydligt mer än vi kan ana. Är det riktigt små barn så kan det vara skönt att få sitta i förälder knä när ni väl är uppe i luften. Se till att packa med gosedjur och annat som kan vara viktigt för barnet. Är det lite äldre barn så kan något spel packas med för att underhålla lite under en annars kanske långtråkigt flygresa.

Hitta din drömresa här!

Arkiv

Kategorier